Terapiaeläimet

Meillä työskentelee myös terapiaeläimiä. Alta löydät Islan, Pojun, Onnin, Mallan, Mokan, Leon ja Pinkin esittelyt.

Isla on 8-vuotias punainen irlanninsetteri, joka tekee toimintaterapiaa harkitusti joidenkin asiakkaiden kanssa. Islan vahvuutena ovat vahva kontakti ja halu olla hellittävänä. Tämän lisäksi Islan viestintä on selkeää ja harkitsevan rauhallista, mikä mahdollistaa hienosti tunnetulkinnan ja – työskentelyn harjoittelun koiran avulla. Nuorempana Isla oli melko energinen ja vauhdikas, mutta iän karttuessa hänestä on sukeutunut todellinen eläinavusteisuuden taituri. Islan elämässä parhaita asioita on juosta vapaana ja lampaantaljalla päällystetty sohva. 

Helmikuussa 2023 syntynyt vesikoira Poju harjoittelee koira-avusteisen terapian alkeita. Poju on rohkea ja utelias. Älyä häneltä ei puutu. Odotamme innolla vuoden iässä edessä olevaa soveltuvuuskoetta. 

Kuusivuotias Onni on suomenhevonen, joka lämmittää kaikkien sydämet sympaattisuudellaan. Onni aloittelee hevosavustaisen työnohjauksen uraa. 

Malla on 12-vuotias Suomenhevonen, Muumimamma, huolehtija. Malla on peloton, ihmisten tunteiden peili ja rakastaa rapsutuksia. Malla toimii hienosti hevosavusteisessa työnohjauksessa ja terapiahevosen taitojen hiominen on jo hienossa vaiheessa.

Mokka on Norjan vuonohevonen, 21-vuotias ratsastuskoulun entinen luottoratsu, joka on nyt tehnyt terapiaa reilun puoli vuotta ja harjoittelee vielä hieman malttia sekä keskittymistä. Vuorovaikutukseltaan hän on aktiivinen tutkija, jonka pehmeä turpa hamuaa pusuja ihmiseltä. Mokka on kaunis kuin karkki ja varmajalkainen maastossa kulkija. 

 

Uusin tulokkaamme on 7-vuotias Leo, joka on ollut aiemmin perhehevosena sekä ratsastuskoulun opetushevosena, jossa Leo on opettanut taitavasti aloittelevia ratsastajia ratsastuksen saloihin. Leon vahvuuksia potentiaaliseksi terapiahevoseksi ovat kiltteys, ahkeruus ja rauhallisuus.  

 

Pink Cat, eli Pinkki on ratsastusterapeutti Sarin kokenut terapiahevonen, joka on saavuttanut jo kunnioitettavan 27-vuoden iän. Pinkki on New Forest-rotuinen entinen maajoukkuetason kilpahevonen, jolla ikä ei paina missään. Pinkki on erittäin virkeä ja rakastaa ihmisten kanssa työskentelyä. Pinkki on asunut Hasulan terapiatallissa jo 9 vuotta. Pilkettä Pinkillä on aina silmäkulmassa, mutta kun ollaan töissä, kuunnellaan terapia-avustajan hienovaraisia sanattomia ohjeita kuuliaisesti. Pinkki on oman arvon tunteva prinsessa, jolle kelpaa vain juuri hänelle räätälöity mehu ja vain oikein valmistettuna sekä tarjoiltuna. 

Terapiahevosten ja ratsastusterapeutin kanssa toimii myös avustaja Pinja. Hän on tehnyt vuosia terapia-avustajan töitä ja eläinavusteisuus on lähellä sydäntä. Hän huolehtii hevosen toiminnasta terapian aikana, sekä suunnittelee terapian toteutumista yhdessä terapeutin kanssa. Pinja on parantumaton eläinihminen ja nauttii valtavasti eläinten kanssa työskentelystä. Pinja on valmistumassa sosionomiksi ja työstääkin tällä hetkellä opinnäytetyötä aiheena koira-avusteisuus.